MAĎARSKÝ VÍKEND 11.1.2020 – 12.1.2020

Dovolujeme si Vám tento víkend nabídnout speciality našeho rodilého maďarského kuchaře Vinciho a zároveň samozřejmě neopomeneme poctivou českou kuchyni našeho kuchaře Romana. Těšíme se na Vaší návštěvu.

Maďarská kuchyně je velice chutná a oblíbená. Maďarská kuchyně je ovlivněna kuchyní slovanských zemí a dále rakouskou, německou a tureckou kuchyní. Základními surovinami maďarské kuchyně jsou hovězí, vepřové a v menší míře i kuřecí maso, v oblasti Balatonu také ryby (candát), v horských oblastech zvěřina, dále různé druhy zeleniny (především zelí, rajčata, papriky, cibule a česnek) a mléčné výrobky (hlavně zakysaná smetana). Téměř ke každému maďarskému jídlu patří tradiční bílý chléb. Pro maďarskou kuchyni jsou typická jídla kořeněná paprikou.